21. Sa(n)jam knjige u Istri, pulski festival knjiga i autora
Tema: OTOK-GETO-AZIL
Dom hrvatskih branitelja, od 3. do 13. prosinca 2015., Radno vrijeme: 9-21

08.12.2015

Grad Pula, Istarska županija i Zagrebačka banka potpisali partnerski ugovor za dugoročni razvoj Sajma knjige

 

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić te predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija danas su u prostorijama Doma hrvatskih branitelja potpisali treći po redu trogodišnji Ugovor o poslovnoj suradnji vrijedan gotovo tri i pol milijuna kuna.

Ugovor koji predstavlja podršku za dugoročni razvoj Sajma knjige jedini je takav primjer javno-privatnog partnerstva u kulturi na ovim prostorima. Prema tom ugovoru, Sajmu će godišnje, pripasti 240 tisuća kuna od Istarske županije, 350 tisuća kuna od Grada Pule i 500 tisuća kuna od Zagrebačke banke.

„Drago mi je što smo potpisivanjem ovog Ugovora zajednički pomogli Sajmu da živi punim plućima i da se dodatno razvija jer, kao što znamo, već sada je ovaj sajam prerastao u jednu manifestaciju značajnu za Istru, Hrvatsku, ali i šire“, naglasio je gradonačelnik. Sa zadovoljstvom što je upravo Grad Pula jedan od potpisnika Ugovora, Miletić je istaknuo kako ovu suradnju opisuje zajedništvo najvećeg istarskog grada i županije, ne samo na ovom projektu već i šire, kao i dugogodišnje partnerstvo Grada Pule i Zagrebačke banke. „Ovo partnerstvo ima širu dimenziju. Dovoljno je prisjetiti se dva trenutka u kojima je Zagrebačka banka priskočila u pomoć s neophodnim financijskim sredstvima - kada je nesretno izgorjela Osnovna škola na Velom Vrhu te kada je doveden u pitanje nastavak ove značajne kulturne manifestacije“, kazao je Miletić.

„Ova podrška Sajmu daje priliku da se i dalje razvija. Rijetki su oni koji na ovaj način podržavaju kulturu, a bez njih Sajam zasigurno ne bi mogao opstati“, kazala je Magdalena Vodopija, zahvalivši se Gradu, Županiji i Zagrebačkoj banci na podršci.

 „Sajam knjige se savršeno uklapa u našu Kulturnu strategiju, a isto tako savršeno doprinosi našoj multikulturalnosti i razvijanju kritičkog mišljenja“, istaknuo je Flego, izrazivši zadovoljstvo što Županija podupire ovaj Sajam. Istarski župan je nadodao kako je riječ o jednoj vrlo značajnoj kulturnoj manifestaciji te da ga veseli što ovim trogodišnjim ugovorom supotpisnici Sajmu osiguravaju jedno mirnije razdoblje.

Za kraj, prisutnima se obratio i predsjednik Uprave Zagrebačke banke, osvrnuvši se na bogatu poslovnu suradnju koju banka ima diljem cijele Istre. „Zadovoljan sam projektima koji su poboljšali uvjete življenja u ovoj Županiji, a posebno sam ponosan na partnerstvo izgrađeno na ovome Sajmu“, kazao je  Miljenko Živaljić, nadodavši kako je društveno odgovorno ponašanje svakoj banci veliko zadovoljstvo te kako se nada dugogodišnjoj suradnji sa Sajamom knjige u Istri.

 

 

Posljednje vijesti