25. Sa(n)jam knjige u Istri GRADOVI U TIJEKU
Od 5. do 15. prosinca 2019.

Dragi nakladnici i kolege,

ove godine slavimo obljetničkih 25 godina festivala knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri i željeli bismo da i Vi budete dio slavljeničkog postava.

Obljetnički, 25. Sa(n)jam knjige u Istri počinje 5. prosinca i traje do 15. prosinca, a održava se na dobro poznatoj lokaciji u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Tematska okosnica 25. Sajma je „Gradovi u tijeku“, kroz koju ćemo se baviti imaginarijem i konstrukcijom grada kao mjesta oslobođenja, procesa, stvaranja i konstantnih promjena.

Prodajno-izložbeni dio 25. Sajma knjige u Istri zamislili smo kao sofisticiraniju i elaboriranu verziju hvaljenog i uspješnog koncepta postavljenog prošle godine, a koji se temelji na knjižarskim principima prezentacije i postava knjiga. Knjižarski koncept definiran je prostornim tematskim jedinicama čime knjiga postaje vidljivija i dostupnija kupcu. Cilj je osigurati jednostavnost pronalaska željenog naslova, a u konačnici i rast prodaje.

Za slavljenički prodajno-izložbeni postav 25. Sa(n)jma knjige u Istri pobrinut će se idejna kreatorica novog knjižarskog koncepta i voditeljica prodaje Vlatka Balinčić sa svojom suradnicima: asistentom prodaje  Denisom Brandeisom, iskusnim i vrsnim knjižarkama Marinom Habuzin i Majom Habuzin te marljivim studentima/cama.

S obzirom da slavimo četvrt stoljeća uspješnog djelovanja, svakom izlagaču nudimo prigodnu mogućnost za izdvajanje 25 dodatno sniženih naslova koje bismo prema kupcima komunicirali kao čestitku Izdavača Sajmu. Uz izdvojene knjige izložili bismo Vašu poruku/čestitku Sajmu i njegovim posjetiteljima.

Molimo Vas da se javite s prijedlogom Vaše participacije u postavu jubilarnog 25. Sa(n)jma knjige u što kraćem roku, a najkasnije do 20. listopada, kako bismo dogovorili sve potankosti oko Vašeg nastupa. 

Rezervirajte svoje mjesto u našoj priči tako što ćete ispuniti prijavnicu (koja se nalazi u produžetku ovog poziva), pošaljite je na denis@sanjamknjige.hr i postanite dio raznovrsnog te bogatog postava 25. Sa(n)jma knjige u Istri.

Srdačan i slavljenički pozdrav iz Pule!
Vlatka Balinčić, voditeljica prodaje