25. Sa(n)jam knjige u Istri GRADOVI U TIJEKU
Od 5. do 15. prosinca 2019.

  • Program

Poziv volonterima

VOLONTIRAJ NA 25. SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI
Sa(n)jam Knjige u Istri poziva sve zainteresirane pojedince da se prijave za volontiranje na 25. obljetničkom Festivalu knjige i autora. Prijavite se i sudjelujte u radu i organizaciji najvećeg hrvatskog, a i regionalnog, festivala knjige. 

VOLONTERSKE AKTIVNOSTI
Volonteri će imati priliku okušati se i aktivno sudjelovati u radu nekoliko ključnih odjela Sajma kao što su odjel za Produkciju i koordinaciju programa, Press centar te Ured za goste i akreditiranje. Volontiranjem na Sajmu ostvaruje se značajno iskustvo rada kroz suradnju sa stručnjacima koji se organizacijom Sajma i kulturnih manifestacija bave već dugi niz godina.

AKTIVNOSTI ODJELA
U Press centru volonteri su zaduženi za doček, akreditiranje i komunikaciju s novinarima te asistiranje voditeljici Odnosa s javnošću. Aktivnosti unutar Ureda za goste i akreditiranje su doček, akreditiranje, dogovaranje transfera i komunikacija s našim gostima, autorima, umjetnicima i drugim sudionicima. Volonteri će također pripremati promotivne materijale i poklon pakete gostima te pomagati voditelju odjela u izvršavanju ostalih aktivnosti.

One koje više zanima koordinacija programa pronaći će se u Odjelu za produkciju i koordinaciju. Sudjelovat će na tonskim i tehničkim probama, baviti se logistikom, distribucijom festivalskih materijala te komunicirati s gostima i publikom.  

Na našem Sajmu postoje još mnoge druge aktivnosti u kojima se neki od vas mogu ostvariti. Kroz rad u svim odjelima pruža vam se prilika da učite od vaših voditelja koji su spremni u svakome trenutku pomoći.

VRIJEME VOLONTIRANJA
Volontiranje na 25. Sa(n)jam knjige u Istri predviđeno je od 3. do 15. prosinca 2019. Obuhvaća pomoć neposredno prije početka Sajam i za vrijeme njegova trajanja. 

TKO MOŽE VOLONTIRATI
Prijave su otvorene za sve željne novih iskustava, poznanstva i učenja. Stoga, pozivamo studente, mlade i malo starije knjigoljupce, ili one koji će to tek postati, starije od 18 godina da se pridruže volonterskom timu 25. Sa(n)jam knjige u Istri. 

ŠTO ĆETE DOBITI OD VOLONTIRANJA
Osim jedinstvenog festivalskog iskustva volonteri će proširiti i nadograditi dosadašnja znanja i vještine unutar vlastitog interesnog područja. Također, svim volonterima osigurana je akreditacija, volonterska knjižica te topli obroci tijekom trajanja festivala.

KAKO SE PRIJAVITI
Prijave su otvorene od 7. listopada do 17. studenog, a prijaviti se možete isključivo OVDJE.