25. Sa(n)jam knjige u Istri GRADOVI U TIJEKU
Od 5. do 15. prosinca 2019.

Šesti dan: utorak, 10. prosinca

 

 

Šestog sajamskog dana održano je osam programa u isto toliko programskih sekcija, četiri jutarnja te četiri poslijepodnevna i večernja. Doručak s autorom u Kavani Mozart, a sedam razgovora i predstavljanja u Crvenom salonu.

Hop-lektiri (10.00) Vladimir Šagadin i Stjepan Štef Bartolić nastavili su razgovornu, interaktivnu strip radionicu; u  PULikulArnoj reformi (11.00) Almin Kaplan i Morana Zibar s Emirom Imamovićem Pirkeom problematizirali su Marquezovu kulturnu poziciju; u Pop-lektiri (12.00) Nevena Trgovčić i Kruno Lokotar razgovarali su s Monikom Herceg.

Aljoša Pužar je u redovitom terminu (11.00) ugostio Josipa Mlakića, nijansirajući čitav spektar kreativnih impulsa poznatoga romansijera.

Prvo od tri predstavljanja knjiga bilo je u Razgovoru iza zavjese (17.00) posvećeno zbirci eseja Vlaha Bogišića NEDOVRŠENI BOGIŠIĆEV USTAV i druga međuplemenska razmatranja u izdanju beogradskog Službenog glasnika, u kojemu su s Aljošom Pužarom uz autora sudjelovali Gojko Tešić i Hrvoje Ivanković. Potom je (18.00) predstavljen roman Maje Haderlap ANĐEO ZABORAVA u izdanju Disputa, kao dio niza Nagrade Albert Goldstein, s autoricom je razgovarala Paola Orlić, a prevodila je Ines Meštrović. U Slavenskom đardinu (19.00) roman GRANICA ZABORAVA u izdanju Frakture predstavili su autor Sergej Lebedev, Seid Serdarević i Ivana Peruško Vindakijević, a prevodio je Ivo Alebić.

Završno je u programu Poezija je pitanje srca (20.00) promoviran kulturni pothvat, izdanje Planetopije – Faridudin Atar JEZIK PTICA, uz sudjelovanje Sande Hržić, Darka Rundeka (gitara, vokal), Dražena Franolić (ud) i Vlaste Prohaska Jarec.

 

Fotografije © Tanja Draškić Savić, Manuel Angelin
Video-kroniku uredili: Vibor Juhas i Iris Mošnja