25. Sa(n)jam knjige u Istri GRADOVI U TIJEKU
Od 5. do 15. prosinca 2019.

Osmi dan: četvrtak, 12. prosinca

 

 

Programi osmog sajamskog dana započeli su u Crvenom salomu Hop-lektirom (10.00), gost Vladimira Šagadina bio je Ivan Mak.

Potom su u dva jutarnja termina (11.00, 12.00) održana četiri programa. Prvo su u Kavani Mozart i Crvenom salonu nastavljeni Doručak s autorom PULikulArna reforma. Aljoša Pužar razgovarao je s Borisom Dežulovićem, a Emir Imamović Pirke je s Amirom Alagićem i Vladislavom Bajcem razmatrao prozu Danila Kiša kao moguće lektirno štivo. U Crvenom salonu su Nevena Trgovčić i Kruno Lokotar (Pop-lektira) razgovarali s Martinom Vidaić. Istodobno je na Filozofskom fakultetu (Svečana dvorana Tone Peruško) u programskoj sekciji U podne na faksu predstavljena monografija Alda Čavića SLIKE RENESANSNOGA HVARA u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade, a uz autora su sudjelovale Sanja Roić i Valnea Delbianco.

U poslijepodnevnom i večernjem programu u Crvenom salonu predstavljena su četiri izdanja:
Borisa Rašete ČARUGA: Legenda o Robinu Hoodu u nakladi 24 sata (17.00, Razgovor iza zavjese); Guzel Jahine VOLGINA DJECA u nakladi Hena com (18.00, Slavenski đardin); Vlada Kreslina PROKOCKANI SAT u nakladi Sandorfa (19.00, Ljubljana bere); AUTORSKE BURE u nakladi VBZ-a i Rijeka 2020 (20.00, Grad). O svim su knjigama govorili autori, s Rašetom je razgovarao Emir Imamović Pirke, a u razgovoru o Jahininu romanu sudjelovali su i Tatjana Radmilo, Nermina Husković, te Ivana Peruško Vindakijević. S Aljošom Pužarom o Kreslinovoj pjesničkoj zbirci razgovarali su Marina Vujčić, Ivan Sršen i Boris Dežulović, dok su zbornik priča nastao u projektu Rijeke kao grada europske kulture 2020. predstavili troje uvrštenih autora (Damir Karakaš, Dorta Jagić, Tea Tulić) i Kruno Lokotar. 

 

Fotografije © Tanja Draškić Savić, Manuel Angelin
Video-kroniku uredili: Vibor Juhas i Iris Mošnja