Korina Hunjak

Korina Hunjak

Korina Hunjak rođena je 1993. u Rijeci. Vizualna je umjetnica s fokusom na ilustraciju, strip i dizajn. Diplomirala je pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, gdje trenutno i radi.
Njeni kratki stripovi sakupljeni su i objavljeni u samostalnoj strip zbirci ‘18-’22 Brodski dnevnik Korine Hunjak (2023.), a mnogi su objavljeni i u mnogobrojnim domaćim i stranim strip publikacijama. Oslikala je brojne slikovnice i naslovnice knjiga, te je svojim ilustracijama i dizajnom pridonijela društvenim igrama, aplikacijama i raznim drugim projektima. U radu se fokusira na humanizirajuće narative, poigravanje s različitim stilovima te istraživanje grafičkog crteža.
Dobitnica je više nagrada za svoje umjetničko djelovanje na području ilustracije i stripa i šire. Svoje je radove predstavljala u sklopu brojnih skupnih izložbi na mnogim domaćim i međunarodnim izložbama.
Djeluje u uredništvu nagrađivanog časopisa za umjetnost i kulturu Strip-PREFIKS te u sklopu udruge Hrvatski autorski strip u organizaciji raznih događanja u svrhu promicanja svijesti o strip kulturi u Hrvatskoj i šire.